divendres, 20 de març del 2020

Confinament (2) - respiració abdominal

No hi ha solucions màgiques ni remeis miraculosos pels nervis o l'ansietat o el bloqueig que de vegades es presenten inoportunament  en situacions com per exemple proves i exàmens importants així com el confinament en estat d'alarma.

 Però un dels recursos que tenim sempre a mà és la respiració. Sovint respirem malament, i en situacions estressants encara pitjor. Per tant, si ens acostumem a concentrar-nos  uns minuts en respirar bé, i així recentrar-nos i no bloquejar-nos, podrem superar millor certs reptes.

La respiració adequada,  i que ens pot ajudar a superar un moment de més o menys nerviosisme,  és el que s'anomena "respiració abdominal". Aquí teniu un vídeo, gairebé triat a l'atzar, que ho explica i ens dóna pautes per a posar-ho en pràctica. El vídeo està pensant per a fer la pràctica dempeus, però us recomano que ho proveu a fer estant estirats. 

  


N'hi ha molts,  de vídeos sobre la respiració abdominal. Si aquest no us agrada ni us va bé, busqueu-ne un altre. Però és molt positiu si cada dia dediqueu un minuts a practicar-la, de manera que ho  pugueu reprendre amb facilitat quan ho necessiteu en situacions més crítiques.

Una última observació molt important: si fas aquest exercici no t'obsessionis per a què et surti bé, senzillament hi dediques uns minuts cada dia sense valorar si l'has fet millor o pitjor. Hi ha persones que triguen molt a aconseguir fer-lo amb fluïdesa, però encara que no ho fem de forma perfecta és beneficiós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada