divendres, 20 de febrer de 2015

Article sobre els darrers canvis a la universitat (3+2)

http://www.elcritic.cat/investigacio/la-reforma-universitaria-de-wert-afavorira-el-negoci-dels-masters-2616

A aquest article d'El crític hi apareixen reflectits els diversos punts de vista sobre els darrers canvis a la legislació universitària. Hi aparexien els pros i contres de la instauració del model 3+2 (tres anys de grau, i dos anys de màster).

D'una banda, és cert que amb tres anys de grau un estuadiant ja podria incorporar-se a fer el màster altres països del nostre entorn. D'alra banda, no es pot aïllar la mesura del context en què es produeix: reducció de beques, encariment del cost dels estudis universitaris (segons alguns càlculs, fins al 40%), la intenció d'afavorir els màsters que no són a preu públic...

Un article que encara que se situa lluny de Cataluya, situa prou bé la qüestió:

 www.diariodeavisos.com/2015/02/universidad-publica-lujo

 

1 comentari:

 1. De entrada no voldria molestar a ningú ,pero crec que el problema de l´ensenyament universitari s intenta resoldre desde una optica neolliberal ,pero el fons de la questió,així ho entenc jo,es l´absurditat del sistema "superior".
  Sobran graus i universitaris i fan falta bons profesionals per a les industries de valor afegit.
  Ens aniria força be , canviar moltes aules universitaries per d ´altres de FP de qualitat.
  I per aixo hauriem de fer entendre a la població que som un pais que o es reindustrialitza o encara augmentarem mes les desigualtats socials.
  Tenir un titol universitari i treballar de cambrer --per lo cual cosa no has estat preparat-es un efecte de aquet sistema caduc i ple de interesos creats

  ResponElimina